“Grosjean en Magnussen hebben veel voor het Haas F1 team betekend”

22 oktober 2020 — Guenther Steiner, de teambaas van het Haas F1 team, blikt terug op de samenwerking met Romain Grosjean en Kevin Magnussen die eind dit seizoen het team verlaten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

“Ik wil Romain en Kevin enorm bedanken voor hun harde werk en toewijding aan het Haas F1 team de voorbije seizoenen,” vertelt teambaas Guenther Steiner in een statement van het Haas F1 Team naar aanleiding van het aangekondigd afscheid van Grosjean en Magnussen.

“Romain speelde een fundamentele rol toen we bij het ontstaan van het team een rijder zochten die beschikte over zowel snelheid als ervaring,” blikt Steiner terug op het begin van de samenwerking met Grosjean.

“Zijn resultaten begin 2016 waren een terechte beloning niet alleen wat zijn eigen talent betreft maar ook voor de enorme inspanningen die het ganse team geleverd had om dan op de grid te kunnen staan.”

Ook over teamgenoot Kevin Magnussen heeft Guenther Steiner heel veel lovende woorden.

“Toen Kevin een jaar later het team vervoegde zagen we ons opnieuw met beide wagens in de punten finishen. We hebben samen mooie herinneringen, vooral toen we in 2018, tijdens nog maar ons derde seizoen in de F1, als vijfde in het kampioenschap finishten,” aldus Steiner.

“Romain en Kevin hebben een zeer belangrijke rol gespeeld in het behalen van die successen. Uiteraard resten ons dit seizoen nog heel wat races. Het is tot dusver een uitdagend jaar geweest, daar bestaat geen twijfel over. Beide rijders hebben achter het stuur van de VF-20 alles gegeven. We waarderen hun inbreng en ervaring om te blijven pushen tot aan de laatste race in Abu Dhabi.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België