Grosjean: “Gedurfd van Wehrlein om Australië en China over te slaan”

06 april 2017 — Romain Grosjean vindt het dapper dat Pascal Wehrlein heeft besloten om niet deel te nemen aan de GP’s van Australië en China omdat hij nog niet fit genoeg is.


Na zijn crash tijdens de Race of Champions in januari is Wehrein nog steeds niet hersteld van zijn rugblessure. Grosjean prijst hem in ieder geval voor het feit dat de Duitser eerlijk is geweest en heeft toegegeven dat hij nog niet klaar is om te racen.

“Door zijn zware crash kon hij niet meer trainen voor het begin van het nieuwe seizoen. Ik denk dat iedere rijder veel energie heeft gestoken in de testdagen, dus het zou moeilijk zijn geweest om direct de sprong te maken van de wagens van het vorige seizoen naar de huidige bolides,” aldus Grosjean.

“Hij kon niets gezegd hebben, er gewoon voor gegaan zijn en dan plotsklaps opgeven omwille van welke reden dan ook. Hij was echter moedig om het risico niet te nemen en zo zichzelf en anderen niet in gevaar te brengen, want volgens mij was hij er inderdaad nog niet klaar voor.”

Wanneer ‘ESPN’ vraagt wat Grosjean zelf gedaan zou hebben, zei hij het volgende: “Hij zou er mij misschien voor gehaat hebben maar ik zou gereden hebben.”

Sergio Perez was verrast dat Wehrlein zijn zitje afstond aan een andere piloot.

“Ik hoop dat er niets ernstigs aan de hand is met hem. Ik hoop oprecht dat hij er enkel fysiek nog niet klaar voor is. Als ik hem was, denk maar aan Monaco in 2011, zou ik evengoed geracet hebben zonder erbij na te denken. Zelfs als ik af zou zien in de wagen, is dit de beste manier om je fysieke toestand te trainen. Iedere persoon en rijder is echter anders en ik respecteer dan ook zijn beslissing. Ik hoop dat we hem snel weer terug zien op de baan,” liet Perez weten.

Wehrleins teamgenoot Ericsson zegt dat men niet moet oordelen hoe hij zich moet voelen wanneer zijn toestand niet bekend is.

“Het is moeilijk om te oordelen buiten de wagen. Het is en blijft de rijder die voelt of hij het al dan niet aankan. Iedereen kan dagen speculeren over wat Pascal of eender welke piloot zou moeten doen en wat hij niet zou moeten doen, maar uiteindelijk moet hij toch zelf de beslissing maken,” zei Ericsson.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België