Grosjean: “Geen garantie dat we volgend seizoen met Haas punten behalen”

23 november 2015 — Romain Grosjean kijkt enorm uit naar zijn overstap naar het Haas F1 team, al beseft de Fransman ook dat er geen garantie op succes is.


Komend weekend rijdt Romain Grosjean zijn laatste race voor het Lotus F1 team, waarna hij de overstap maakt naar het Haas F1 team dat volgend jaar debuteert in de Formule 1.

Grosjean is alvast enorm enthousiast over dit nieuw hoofdstuk in zijn carrière. De Fransman beseft echter dat er geen garantie bestaat dat het team meteen tijdens het eerste jaar succes zal boeken, ook al nam Gene Haas met zijn nieuw F1-team de nodige tijd om alles goed voor te bereiden. Zo ging het team onder meer een technische samenwerking met Ferrari aan en koos het met Grosjean ook voor een ervaren F1-piloot.

“Ik kan jullie niet veel vertellen, maar we hebben een versnellingsbak en motor van Ferrari. We gebruiken hun windtunnel, dus de correlatie met het circuit zou goed moeten zijn, en we gebruiken ook de simulator van Ferrari,” zei Grosjean afgelopen weekend in de marge van de Race of Champions tegenover ESPN. “We beschikken dan ook over zoveel als je kan krijgen van het grootste F1-team. Die zaken zijn alvast geen onbeantwoorde vragen meer voor ons.”

“Het team nam ook de nodige tijd om zich voor te bereiden voor de Formule 1. Ze wensten een ervaren rijder en ze legden hem ook onder contract. Ik weet niet of we punten gaan behalen. De eerste test zal ons een beetje vertellen en de eerste race nog meer. Ik denk echter dat we op de goede weg zijn om dat te kunnen behalen,” besluit Grosjean.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België