Grosjean: “Ik kan doorgaan tot mijn veertigste”

24 januari 2018 — Als het van Romain Grosjean zelf afhangt gaat hij nog wel een tijdje door met Formule 1. De Zwitserse Fransman laat aan ‘Autosport’ weten dat hij in de F1 zou kunnen racen tot zijn veertigste.


Zijn Formule 1-carrière begon in 2009 bij Renault met een valse start. Nadat het ‘crashgate’ schandaal was losgebarsten mocht Grosjean Piquet Jr vervangen als tweede rijder bij Renault maar hij kon daar weinig indruk maken. Er werd niet meer op zijn diensten gerekend voor het jaar 2010 in Enstone maar hij vocht terug en in 2012 vonden we hem terug bij het ondertussen omgedoopte Lotus.

In 2018 zal hij beginnen aan zijn derde campagne voor de Amerikaanse formatie van Gene Haas en Grosjean is nog niet van plan om er mee op te houden.

“Ik ben nog helemaal niet versleten,” aldus de 31-jarige Fransman. “Mijn F1-carrière is pas echt begonnen op mijn zevenentwintigste. Ik heb het gevoel dat ik nog een hele tijd mee kan, misschien tot mijn veertigste, of net voor mijn veertigste. Mijn gevoel zegt dat ik nog acht of negen seizoenen in me heb, ik voel me goed.”

Of Grosjean in 2019 een vierde seizoen bij Haas zal aan de slag gaan is nog niet zeker, hij geeft toe dat hij op een bepaald moment wel hoopt terug te keren naar Enstone om voor de fabrieksformatie van Renault te racen.

Maar dat is voorlopig niet aan de orde en op dit moment is de Fransman naar eigen zeggen helemaal gefocust op succesvol zijn met Haas.

“Het zou wel leuk zijn, vooral omdat Renault steeds met betere wagens zal komen. Ik heb er veel jaren doorgebracht en we hebben nog een goede relatie.”

“Ik weet niet wat de toekomst zal brengen, ik ben hier graag maar ik win ook graag races. Maar nogmaals, hier zijn en een team opbouwen en het naar successen leiden, zoals bijvoorbeeld Force India, zou fantastisch zijn,” besluit Grosjean.

Geschreven door Tom Schots

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België