Grosjean: “Ik trakteer met pintjes bier tijdens mijn afscheid”

04 oktober 2015 — Voor Romain Grosjean wordt het eind dit seizoen een bijzonder afscheid van het Lotus F1 team ...


De Fransman werd vorige week bevestigd bij het Haas F1 team, waardoor Grosjean eind dit seizoen afscheid zal nemen van het Lotus F1 team. De Fransman reed jarenlang voor het team en haar voorlopers, waardoor hij met heel wat medewerkers van het team een bijzondere band heeft. Het zal dan ook een emotioneel afscheid worden voor Grosjean.

“Enstone eind dit seizoen verlaten zal niet eenvoudig zijn,” aldus Grosjean. “Ik heb iedereen enkele pintjes bier beloofd wanneer ik in december afscheid kom nemen in de fabriek. Tot dan resten er ons nog vijf races dit seizoen en ik ben vastberaden om daarin zo goed mogelijk te presteren.”

“Ik ga naar een nieuwe team waar mij een nieuwe en compleet andere uitdaging staat te wachten in 2016. Het zal voor mij echter erg emotioneel zijn om het team te verlaten waarvan ik zo lang deel heb uitgemaakt. Ik heb gedurende tien jaar samengewerkt met Enstone. We hebben tien podiumplaatsen behaald en ik nam deel aan bijna tachtig races.”

Grosjean mag dan wel naar het Haas F1 team vertrekken, een mogelijke terugkeer naar Enstone sluit de Fransman echter niet uit.

“Een deel van mij hart zal altijd aan Enstone toebehoren, waar ik gedurende zoveel jaren gegroeid ben en ervaring heb opgedaan,” aldus Grosjean. “Ik kan me nog goed herinneren hoe ik hier in september 2005 toekwam en aan de hoofdingang toekwam. Ik sprak amper engels en was erg verlegen. Sommige mensen die ik toen ontmoet heb werken nu nog steeds hier. Ik draai een nieuwe bladzijde om in mijn boek maar dat betekent nog niet het einde van het boek. Misschien keer ik ooit nog terug naar Enstone om wereldkampioen te worden!”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België