Grosjean: “Ik was niet klaar voor de F1”

11 januari 2016 — De Fransman Romain Grosjean was op 23-jarige leeftijd naar eigen zeggen nog niet klaar voor de Formule 1.


Grosjean maakte in 2009 zijn F1-debuut toen Renault hem als vervanger aanduidde voor Nelson Piquet Jr. Renault was toen betrokken in het crashgate-schandaal en Piquet Jr. werd voor de laatste zeven races van het seizoen aan de kant geschoven.

Romain Grosjean was voor de titel in de GP2 aan het strijden en werd dus plots voor de leeuwen geworpen in de F1. Grosjean behaalde geen enkel punt maar verwachtte wel om ook in 2010 voor Renault te mogen rijden, iets dat uiteindelijk niet gebeurde.

“Je hebt zeven races om je tanden te tonen en in 2010 zal je in de wagen zitten,” zei Grosjean tijdens de Frans tv-show ‘On n’est pas couché’. “Het was duidelijk te vroeg voor mij. Ik was 23. Vandaag de dag zijn er die op 17-jarige leeftijd klaar voor de Formule 1 zijn terwijl ik dat niet op 23 was.”

“Ik had ook Flavio Briatore als manager, die na het crashgate-schandaal verbannen werd uit de Formule 1. Ik moest mee opkrassen omdat men alles ‘schoon’ probeerden te vegen. Ik moest dan ook terugkeren.”

In 2011 won Grosjean de GP2-titel en keerde hij vervolgens terug naar de Formule 1 en dat uitgerekend bij Renault.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Romain GrosjeanLotus

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië