Grosjean: “Kevin en ik zijn aan de kant gezet omwille van financiële redenen”

22 oktober 2020 — Volgens Romain Grosjean zijn hijzelf en teamgenoot Kevin Magnussen het slachtoffer van de moeilijke financiële situatie waarin veel bedrijven verkeren door het coronavirus.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

“Ik wist dat waarschijnlijk één van ons tegen het einde van het jaar het team zou moeten verlaten, alleen al door de huidige situatie in de wereld. COVID-19 heeft het voor veel bedrijven in de wereld financieel zeer moeilijk gemaakt,” aldus Grosjean tijdens de persconferentie in Portimao.

“Ik wist dan ook dat één van ons buiten zou vliegen en dat is ook de reden waarom ik toen Gunther me belde dat ik tegen hem zei dat ik het verwachtte dat één van ons buiten zou vliegen,” aldus Grosjean.

“Hij antwoordde met ‘Nee, omwille van financiële redenen moeten jullie allebei weg’,” waarmee Grosjean duidelijk insinueert dat de twee nieuwe rijders voor een grotere financiële injectie zullen zorgen.

“Om eerlijk te zijn begrijp ik het volledig. We weten dat het door het coronavirus voor veel sectoren en bedrijven zeer moeilijk is. Het team volgt nu een andere weg en ik wens hen veel geluk voor de toekomst.”

Voor Romain Grosjean lijkt de exit bij het Haas F1 team meteen ook een afscheid van de Formule 1 te betekenen. Grosjean hoopt echter om om in een andere raceklasse aan de slag te kunnen gaan waar hij vervolgens hoopt te kunnen strijden voor overwinningen.

“Er zijn enkele gesprekken bezig en er zijn enkele opties waarin ik graag zou racen,” besloot Grosjean.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België