Grosjean: “Podium voelt als overwinning”

24 augustus 2015 — Romain Grosjean behaalde gisteren het podium in Spa Francorchamps. Het heeft dertig races geduurd voordat de Fransman nog eens op het podium stond, maar zijn derde plaats in Spa voelt aan als een overwinning.

image
In 2012 en 2013 stond Lotus, met Romain Grosjean en Kimi Räikkönen, geregeld op het podium. 2014 was een slecht seizoen voor Lotus, waarin het maar een paar punten scoorde. Een jaar later maakte het team uit Enstone de overstap naar een Mercedes krachtbron, waardoor het heel wat beter gaat met het team in 2015. Lotus eindigde dit seizoen al vaak in de punten, maar een podium werd niet meteen verwacht van hen. De derde plaats in Spa kwam ook als een verrassing voor Romain Grosjean en Lotus.

Romain Grosjean is in ieder geval in de wolken na zijn derde plaats. “Dit was een zeer goed weekend. Op zaterdag hadden we al een goede kwalificatie, ook al kregen we nog een gridstraf van vijf plaatsen. Op zondag reden we een goede race. Het voelt goed om terug op het podium te staan, voor mij en voor het team. Het voelt aan als een overwinning.”

Met zijn podium in Spa, staat het aantal podiums van de Fransman nu op tien stuks. Maar het laatste podium is voor hem toch heel bijzonder. Het team wordt de laatste tijd geplaagd met financiële problemen, waardoor dit podium een opsteker zal zijn voor iedereen binnen Lotus.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België