Grosjean onthult: “Vettel stuurde me om 3u ‘s nachts dat hij niet zou racen in Australië”

26 maart 2020 — In een interview heeft de Fransman Romain Grosjean onthuld dat hij in de nacht voorafgaand aan het annuleren van de Australische GP van Sebastian Vettel een bericht kreeg dat de Duitser niet zou racen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

In de uren voorafgaand aan het officieel annuleren van de Australische GP was het een grote chaos, zowel onder de teams, rijders alsook de fans. Overal waren er speculaties en geruchten, er doken zelfs berichten op dat Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen al het vliegtuig richting Europa waren opgestapt.

In een interview met Kym Illman laat Grosjean weten dat hij in de nacht voorafgaand aan het annuleren van het raceweekend van Vettel een bericht kreeg en dat Grosjean toen besefte dat het grondig fout zat met de Australische GP.

“De geruchten begonnen donderdagavond,” aldus Grosjean tijdens het interview. “Donderdag op vrijdagnacht sliep ik niet goed en ik was met Sebastian Vettel via Whatsapp aan het sturen.”

“Ik vroeg me af waar hij was en waarom hij wakker was. Hij antwoordde dat hij naar de luchthaven ging, hij liet uitschijnen dat het niet door zou gaan. Ik antwoordde dat ik niets officieel gehoord had en bleef.”

“Seb antwoordde me dat Ferrari hem gezegd had dat hij mocht doen wat hij wou, dat hij weg mocht gaan. Dat was het moment, zo rond 3-4u ‘s morgens in Melbourne dat ik wist dat het niet zou doorgaan.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image