Grosjean verliest ‘coinflip’ en krijgt nieuw chassis pas op zaterdag

11 mei 2017 — Romain Grosjean zijn raceweekend in Spanje zal pas op zaterdag beginnen. De Fransman verloor immers een ‘coinflip’ van teamgenoot Kevin Magnussen.


Het Haas F1 team introduceert tijdens het raceweekend in Spanje een grote chassisupdate voor haar wagen. Het team krijgt echter slechts één vernieuwd chassis tegen vrijdag in Barcelona. Het tweede chassis zal pas tegen zaterdag op het circuit arriveren.

Kevin Magnussen zal morgen al over het nieuwe chassis kunnen beschikken terwijl Grosjean moet wachten tot zaterdag. Morgen wordt daardoor een redelijk nutteloze dag voor Grosjean. De Fransman zal morgen immers wel kunnen deelnemen aan beide oefensessies maar de verzamelde data zijn zo goed als nutteloos voor de rest van zijn raceweekend.

“Waarom ik de rijder ben die de update pas later krijg? Geen idee, dat moet je aan Guenther vragen,” aldus Grosjean. “Er werd een muntstuk opgegooid. Ik heb nooit geluk bij zo’n dingen.”

“Vrijdag wordt een verloren dag. Zaterdag zal ik me moeten baseren op de data van Kevin. Dat is niet ideaal,” besluit Grosjean.

Grosjean en Magnussen krijgen bij Haas overduidelijk evenveel kansen aangezien het team zelf niet oplegde wie van beide rijders als eerste over het nieuwe chassis mocht beschikken. Grosjean en Magnussen staan ook in de wk-tussenstand op gelijke hoogte, met allebei vier punten.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België