Grosjean: “We hebben de vierde snelste auto”

02 juni 2019 — Romain Grosjean moest zich in Monaco tevreden stellen met de tiende plaats terwijl teamgenoot Magnussen op de veertiende stek strandde. Toch beweert de Zwitserse Fransman dat zijn team Haas de vierde snelste auto van het pak heeft.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Iedereen is het er wel over eens dat de drie topteams, Mercedes, Ferrari en Red Bull een maatje te groot zijn voor de rest. De strijd die zich daarachter afspeelt is een stuk spannender want voor de officieuze titel van ‘Best of the rest’ liggen de teams haast op een zakdoek samen.

McLaren bezet op dit moment de vierde plaats in de strijd om het constructeurskampioenschap met dertig punten. Tussen plaats vijf (Racing Point) en plaats negen (Alfa Romeo) is het verschil slechts vier punten, enkel Williams slaagde er dit seizoen nog niet in om punten te scoren.

Hoewel ze veertien punten minder op de teller hebben dan McLaren gelooft Romain Grosjean dat Haas de snelste auto van het middenveld heeft maar zijn teamgenoot Kevin Magnussen waarschuwt: “Het racetempo is een cruciale factor om punten te scoren. Daar moeten we ons op concentreren.”

“We hebben dit jaar al een paar weekends gehad waarin we een sterke prestatie neergezet hebben tijdens de kwalificaties maar dat het tijdens de race niet goed liep.”

In Monaco had Haas de nieuwe Ferrari-motor ter beschikking en dat stemde Magnussen tevreden maar hij blijft voorzichtig.

“Het was goed om de nieuwe motor uit te proberen, hij lijkt wat beter te zijn. We moeten echter afwachten hoe het er in Canada op de lange rechte stukken zal uitzien.”

Na zes manches in 2019 vinden we Magnussen terug op een achtste plaats terug in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Voor zijn teamgenoot Romain Grosjean loopt het wat moeizamer, de Franse routinier wist nog maar twee punten te sprokkelen.

“Het is een harde strijd in het middenveld,” aldus Grosjean. “Het is heel spannend en een uitdaging voor de rijders, je moet altijd op de limiet rijden. Het zou natuurlijk mooi zijn om voor de overwinning of de pole te strijden maar de topteams zijn op dit moment nog te ver weg.”

“We hebben het potentieel om de vierde plaats te pakken maar dan moeten we alles goed voor elkaar hebben. De kleine foutjes moeten er nog uit en dan komen de punten vanzelf,” besluit de Fransman.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België