Guenther Steiner enorm gefrustreerd: “Dit moet stoppen”

15 juni 2019 — Het Haas F1 team beleefde in Canada een zeer teleurstellend raceweekend waarbij Magnussen tijdens de kwalificatie crashte en beide wagens buiten de punten finishte. Het leidde opnieuw tot veel frustraties bij teambaas Guenther Steiner.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

“We mogen geen pauze nemen,” zei een ontevreden Steiner. “Canada was een van de dramatische weekends. Het begon al tijdens Q2 en het hield vervolgens niet op.”

“Het enige dat we kunnen doen is ons hergroeperen en het de volgende keer beter proberen doen. Er moet een einde aan komen.”

“Ik denk dat er een moment is waarop je niet nog meer geïrriteerd kan geraken. Ik zou niet durven zeggen depressief, want je wordt niet depressief, maar er moet een einde aan komen. Er moet ergens een opwaartse trend beginnen omdat het niet erger kan worden. Ik hoop dat dit punt snel komt.”

Na zijn crash tijdens de kwalificatie zat Magnussen zijn race er eigenlijk al zo goed als op. De Deen ondervond ook nog eens problemen tijdens de race terwijl ook Grosjean geen goede race kende en buiten de punten finishte.

“Het ging op en neer,” aldus Steiner. “Enkele ronden verliep het goed maar vervolgens niet meer.”

“Het is niet zo dat indien Romain Grosjean tijdens de eerste ronde niets had meegemaakt dat we dan sowieso in de punten waren geëindigd. Ik denk dat we dan eerder elfde of twaalfde waren geweest.”

Romain Grosjean en Kevin Magnussen eindigden de GP van Canada uiteindelijk als veertiende en zeventiende.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België