Guenther Steiner looft reddingspersoneel: “Zo snel dat alles ging, het zijn helden!”

29 november 2020 — Haas F1-teambaas Guenther Steiner is de baanmarshalls en het medisch personeel enorm dankbaar omdat ze Romain Grosjean zo snel uit zijn brandende F1-bolide wisten te halen.

Grosjean kende een enorme crash waarbij zijn F1-bolide in twee brak en hij met zijn monocoque door de vangrails vloog. Zijn F1-bolide veranderde in een grote vuurbal maar de baanmarshalls en het medisch personeel waren er zeer snel bij om Grosjean uit de wagen te halen.

In een eerste reactie liet Haas F1-teambaas Guenther Steiner verstaan hen enorm dankbaar te zijn en gaf hij ook een eerste update over de toestand van Grosjean.

“Hij is wat door elkaar geschud en ondergaat de gebruikelijke medische controles na zo’n zware crash als deze,” aldus Steiner kort na de crash.

“Hij is bij bewustzijn en is oké. Ik had nog geen rechtstreeks contact met hem, enkel met de mensen hier maar hij lijkt oké.”

“Ik wil de reddingsdiensten bedanken, ze waren zeer snel. Ik zag zelfs niet wie het was maar de marshalls en de mensen van FIA verrichtten geweldig werk. Het was enorm beangstigend.”

“Als je ziet wat daar gebeurd is, als je naar die vangrails kijkt, hoe ze eraan toe zijn, het is echt ongelooflijk.”

“Ik denk dat we vandaag geluk bij een ongeluk gehad hebben. Ik heb liever dat dan geluk tijdens het racen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België