Guenther Steiner: “Romain Grosjean zijn kansen stijgen niet omdat hij plots in de punten finisht”

14 oktober 2020 — Romain Grosjean finishte tijdens de GP van de Eifel in de punten maar dat betekent volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner daarom niet dat zijn kansen op een nieuw contract stijgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Grosjean uitte de voorbije weken meermaals felle kritiek op de Haas F1-bolide. In die mate dat Haas F1-teambaas Guenther Steiner zich zelf liet ontvallen dat ze “best wel weten wat er mis is en dat hij het niet leuk vindt”.

De druk op Grosjean nam de voorbije weken dan ook toe want de Fransman zijn contract loopt eind dit seizoen af en bij het Haas F1 team bekijken ze natuurlijk hun opties wat het rijdersduo voor 2021 betreft.

Guenther Steiner is alvast niet van mening dat de puntenfinish van Grosjean zijn kansen op een racezitje een enorme boost geven, dat is een emotionele valkuil waarin de Haas F1-teambaas niet wil trappen.

“Ik denk het niet, we mogen niet emotioneel zijn en van race tot race een beslissing nemen of deze beslissing plots veranderen,” aldus Steiner.

“We moeten een beslissing nemen voor de lange termijn, niet voor de korte termijn, in die valkuil trap ik niet.”

“Op dat vlak blijf ik redelijk stabiel en vastberaden, namelijk dat we moeten evalueren wat het beste voor het team is op het vlak van de rijders voor de komende, twee tot vier jaar.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België