Guenther Steiner: “Voorlopig is het plan dat Romain Grosjean op vrijdag zal rijden”

30 november 2020 — Guenther Steiner, de teambaas van het Haas F1 team, kwam om 23u30 lokale tijd met een update over de toestand van Romain Grosjean.

Het waren verschrikkelijke beelden tijdens de GP van Bahrein: Romain Grosjean die met zijn Haas F1-bolide tegen hoge snelheid in de vangrails crashte en zijn F1-bolide die in een grote vuurbal veranderde. Grosjean zelf zat tussen het moment van de crash en het moment dat hij uit de wagen sprong bijna 30 seconden in de vuurzee.

Opmerkelijk genoeg heeft Grosjean slechts lichte brandwonden aan zijn handen en enkels en dat heeft Grosjean te danken aan de vele veiligheidsmaatregelen en brandwerende kledij die in de Formule 1 aan zeer strenge normen moet voldoen.

Haas F1-teambaas Guenther Steiner liet weten dat hij Grosjean vandaag (maandag) in het ziekenhuis zou bezoeken maar gaat er voorlopig van uit dat de Fransman komend raceweekend alweer in de Haas F1-bolide zal zitten.

“Ik zal tijdens mijn bezoek horen wat de artsen te zeggen hebben. Vervolgens beslissen we. Uiteraard hebben we een plan indien er iets gebeurt met onze rijders maar momenteel is het plan dat Grosjean, als hij oké is, ook volgend raceweekend zelf zal rijden. We wachten echter nog even af, we hebben tijd,” aldus Steiner.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België