Guenther Steiner: “We leken op een verlamde eend die stil zit”

06 november 2019 — Haas F1-teambaas Guenther Steiner was niet te spreken over het prestatieniveau van zijn team tijdens haar thuisrace in Austin.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Als Amerikaanse team was de race op het circuit of The Americas uiteraard erg belangrijk voor het Haas F1 team. Met een vijftiende en achttiende plaats draaide haar thuisrace echter op een enorme ontgoocheling uit.

“We beleven een moeilijke periode,” zei Steiner na afloop van de race tegenover de verzamelde pers. “We weten nu dat indien niet alles perfect verloopt dat we dan enorme problemen ondervinden en terugvallen. We kunnen er niets aan doen.”

“We zitten er dan bij als een verlamde eend.”

Het Haas F1 team zit al langer op een dwaalspoor en bevindt zich op een dwaalspoor. Steiner liet onlangs nog verstaan dat het huidige F1-seizoen wat hem betreft niet snel genoeg voorbij kan zijn.

“We proberen zo veel mogelijk onze positie te verdedigen en dat is erg moeilijk. Het is zoals een voetbalploeg met elf verdedigers en geen enkele aanvaller. Iedereen valt jou aan en je kan er niets aan doen.”

“Je probeert gewoon zo veel mogelijk de schade te beperken maar wanneer al de anderen goed werk verrichten dan werkt dat niet want je kan er niets aan doen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België