Gutierrez mag in Mexico misschien oefensessie rijden voor Ferrari

22 februari 2015 — De Mexicaan Esteban Gutierrez mag misschien tijdens zijn thuisrace in actie komen voor Ferrari.


Gutierrez reed vorig seizoen voor Sauber maar kreeg bij de Zwitserse renstal geen racezitje voor 2015. De Mexicaan maakte een opmerkelijke overstap naar Ferrari, waar hij aangesteld werd als reserverijder.

Ferrari staat er niet voor bekend om andere rijders dan haar racepiloten in actie te laten komen tijdens de oefensessies op vrijdag. Met Esteban Gutierrez komt daar mogelijk echter verandering in.

Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, heeft immers laten uitschijnen dat Gutierrez in Mexico waarschijnlijk een kans krijgt om te schitteren voor eigen publiek, al zal dat dan wel niet als racepiloot zijn maar tijdens een oefensessie.

Voor Ferrari is dat uiteraard ook commercieel gezien een mooie opportuniteit. Gutierrez geniet de nodige steun van diverse Mexicaanse sponsors en in Mexico zal er dan ook de nodige aandacht gaan naar Gutierrez en Ferrari. Bovendien vindt de GP van Mexico voor het eerst in meer dan twintig jaar opnieuw plaats.

“Ik denk dat Esteban de ster van de GP van Mexico zal worden. Misschien kunnen we hem enkele ronden laten rijden op vrijdag,” aldus Arrivabene. “Ik ben er nog niet zeker van. Het hangt er vanaf hoe we het doen op dat moment tijdens het seizoen. Maar als het kan, waarom niet?”

Gutierrez zal volgende week trouwens voor de eerst keer met de SF15-T mogen rijden tijdens een zogenaamde ‘filmdag’ van Ferrari.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België