Haas bevestigt Grosjean en Magnussen als rijdersduo

11 november 2016 — Het Haas F1 team heeft Romain Grosjean en Kevin Magnussen bevestigd als rijdersduo voor het seizoen 2017.


De Amerikaanse renstal van Gene Haas debuteerde dit seizoen in de Formule 1 en deed dit met Romain Grosjean en Esteban Gutierrez als rijders. Die laatste liet eerder vandaag reeds weten dat hij de renstal eind dit seizoen zou verlaten.

Het was de voorbode voor de officiële aankondiging van het rijdersduo voor volgend seizoen. Romain Grosjean behoudt zijn racezitje bij Haas en krijgt volgend jaar Kevin Magnussen als teamgenoot. Magnussen reed dit seizoen voor het Renault F1 team, waar hij na een jaar afwezigheid zijn comeback in de Formule 1 maakte.

“Van zodra we naar rijders aan het kijken waren stond Kevin Magnussen op onze shortlist,” zei Gene Haas in een reactie op de bekendmaking van het rijdersduo voor 2017. “Hij heeft in een korte tijd veel bereikt en we hebben het gevoel dat hij bij ons veel kan bereiken. Ons tweede seizoen in de Formule 1 zal voor heel wat uitdagingen zorgen. Kevin en Romain als rijdersduo zal ons helpen bij de ontwikkeling van onze nieuwe wagen alsook onze groei als team.”

“Ik wil ook Esteban Gutierrez bedanken voor al zijn inspanningen. Hij heeft een enorm belangrijke rol gespeeld tijdens ons eerste seizoen in de Formule 1. We kijken uit naar een sterk slot van het seizoen met hem en Grosjean.”

Ook Kevin Magnussen is erg tevreden met zijn overstap van Renault naar Haas. De Deen ziet het als een erkenning en kijkt er naar uit om bij het Haas F1 team aan de slag te gaan.

“Dit is een fantastische opportuniteit voor mij en ik ben erg blij dat ik deel mag uitmaken van het Haas F1 team,” zei Magnussen. “Ik heb uiteraard alle vertrouwen in mijn capaciteiten als F1-piloot maar ik heb ook alle vertrouwen in wat het Haas F1 team zowel tijdens haar tweede seizoen alsook de seizoenen daarna kan verwezenlijken. Gene Haas is met een sterke visie naar de Formule 1 gekomen. Ik kijk er naar uit om volgend jaar in de nieuwe Haas F1-bolide te stappen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België