Haas: “Dit moet beter, we hebben ons laten verrassen”

19 maart 2016 — Bij het team van Haas blikken ze met gemengde gevoelens terug op hun allereerste kwalificatie in de Formule 1.


Romain Grosjean en Esteban Gutierrez werden immers na de beide rijders van Manor als eerste uitgeschakeld, vroeger dan het team had gehoopt.

“Ik ben tevreden en niet tevreden. Ik weet immers wat het potentieel is van onze wagen,” aldus teambaas Guenther Steiner. “Het is uiteraard niet fantastisch om morgen op de voorlaatste startrij te staan maar ik heb er alle vertrouwen in dat we morgen een stuk naar voor kunnen gaan. De wagen heeft de snelheid en de balans ervoor. Ik ben dan ook positief voor de toekomst. Het is niet dat ik denk dat we iets moeten ontwikkelen ofzo. We moeten niets speciaal doen, alleen onze taak beter uitvoeren.”

Volgens Steiner was de vroege eliminatie inQ1 vooral toe te schrijven aan een foutieve inschatting.

“We hebben onze beide rijders hun eerste ronde op de nieuwe banden onderschat. Romain had een ‘lockup’ met zijn remmen en Esteban had ook een klein probleem. We weten dan ook waar het probleem ligt.”

“We hadden hen na de eerste ronden binnen moeten roepen en de tweede ronde moeten afbreken, waardoor we voldoende tijd zouden gehad hebben om de wagens opnieuw voor te bereiden. Het had ons tien of twintig seconden gekost maar we hadden wel door kunnen doen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België