“Haas een B-team van Ferrari noemen is beledigend”

04 april 2018 — Romain Grosjean vindt het beledigend ten opzichte van de engineers die de Haas VF-18 hebben ontwikkeld dat de Amerikaanse renstal een B-team van Ferrari wordt genoemd.

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Met hun puike prestatie tijdens de kwalificaties voor de GP van Australië heeft Haas de gemoederen in de paddock weten te beroeren. Na twee rampzalige pitstops tijdens de race werd die goede prestatie van daags voordien echter helemaal teniet gedaan.

Andere teams uit het middenveld, met McLaren en Force India in de hoofdrol, vroegen zich hardop af of de samenwerking tussen Haas en Ferrari wel op een legale manier verloopt omdat de VF-18 opvallende gelijkenissen vertoont met de bolide van de Scuderia van vorig jaar.

“Het is elke keer weer hetzelfde liedje als we snel zijn,” aldus Haas-rijder Romain Grosjean tegen ‘Crash.net’. “Vorig jaar was dat ook al het geval.”

“We waren het B-team van Ferrari. We gebruiken dezelfde motor, versnellingsbak en ophanging. Iedereen weet dat de ophanging voor een groot stuk de luchtstroom over de auto bepaalt, dan krijg je natuurlijk een aantal overeenkomsten.”

“Maar wij bouwen onze eigen auto. Het is helemaal niet leuk voor de mensen die hard werken en de Haas VF-18 bouwen.”

Volgens Grosjean toont het verhaal van Haas dat je succesvol kan zijn op een korte termijn, het kan nieuwe spelers inspireren om in de sport te stappen.

“Ik denk dat manier waarop wij het team runnen en de samenwerking die we met Ferrari hebben opgebouwd, goed is voor de Formule 1,” gaat de Fransman verder. “Het toont aan dat je als nieuwkomer je zaken op een korte termijn in orde kan krijgen.”

“Natuurlijk zouden we hier nu niet staan in deze positie als we alles van nul hadden moeten opbouwen. We hebben de onderdelen van Ferrari gekregen en dat is zeer belangrijk voor ons. Het is dus een goede zaak dat er als nieuwkomer toch een manier bestaat om op een kortere termijn succesvol te zijn,” besluit Grosjean.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image