Haas F1 team bevestigt Nikita Mazepin als racepiloot

01 december 2020 — Het Amerikaanse Haas F1 team heeft Nikita Mazepin bevestigd als racepiloot voor volgend seizoen. Het betreft een overeenkomst voor meerdere jaren.

Eerder raakte al bekend dat het huidige rijdersduo bij het Haas F1 team, bestaande uit Kevin Magnussen en Romain Grosjean, in 2021 zou vervangen worden door twee nieuwe rijders. Al langer zijn er speculaties dat Mick Schumacher voor Haas zal gaan racen maar ook Nikita Mazepin zijn naam viel regelmatig.

Mazepin werd vandaag door het Haas F1 team bevestigd en krijgt bij de renstal meteen ook een overeenkomst voor meerdere jaren. Uiteraard is de 21-jarige Rus zeer blij dat hij volgend jaar zijn F1-debuut mag maken.

“F1-piloot worden is een droom die uitkomt voor mij,” aldus Mazepin. “Ik ben zeer blij met het vertrouwen dat Gene Haas, Guenther Steiner en het ganse team me geven. Ze geven een jonge rijder de kans en daar ben ik hen heel dankbaar voor.”

Nikita Mazepin staat momenteel met nog twee races te gaan derde in het F2-kampioenschap. Mick Schumacher staat momenteel aan de leiding en wordt waarschijnlijk de teamgenoot van Mazepin.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België