logo
 

Haas F1 team dient protest in tegen Racing Point Force India

22 november 2018 — In de aanloop naar de GP van Abu Dhabi heeft de FIA bevestigd dat het Amerikaanse Haas F1 team officieel protest heeft ingediend tegen Racing point Force India.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Racing Point Force India F1 (@forceindiaf1) op

Het Haas F1 team stelt in vraag waarom Racing Point Force India met de VJM11, de wagen van het oude Force India, mag rijden. In het Formule 1-reglement staat echter dat alle deelnemers de intellectuele eigendomsrechten van het ontwerp van een bolide moeten bezitten.

Opvallend is echter dat Racing point Force India simpelweg een doorstart maakte nadat Force India failliet ging en dat er eigenlijk weinig veranderde in vergelijking met het oude Force India. De ‘nieuwe’ renstal bleef immers gebruikmaken van de oude gebouwen en infrastructuur en dus vooral ook in de VJM11 racen.

Gebouwen en infrastructuur werden grotendeels overgenomen maar de vraag is uiteraard of het volgens het reglement mag dat Racing Point Force India met de VJM11 mag racen. Het Haas F1 team meent dat dit volgens de F1-reglementen niet mag.

Het Haas F1 team en Force India liggen al een gans seizoen overhoop met elkaar. De teams stelden doorheen het seizoen verschillende procedures ten opzichte van elkaar in. Beide teams zullen zich morgen voorafgaand aan de eerste oefensessie in Abu Dhabi aanbieden bij de stewards om uitleg te geven over deze nieuwe episode tussen Haas en Force India.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Racing Point F1Haas

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië