Haas F1 team met twee rookies in 2021?: “Dat zou risico’s inhouden!”

06 november 2020 — Het Haas F1 team liet onlangs weten dat het in 2021 met twee nieuwe rijders aan de start zal komen maar dat betekent volgens teambaas Guenther Steiner daarom niet dat ze met twee rookies aan de start zullen verschijnen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat Mick Schumacher in 2021 voor het Haas F1 team zal racen. Zekerheid daarover is er nog niet maar evenmin betekent het vertrek van Grosjean en Magnussen dat er bij het Haas F1 team voor twee rookies zal gekozen worden.

“We hebben niet beslist om voor twee rookies te gaan, ik kan je snel en eenvoudig mijn persoonlijke mening daarover geven,” aldus Steiner.

“We hebben het besproken, de risico’s en opportuniteiten die daardoor ontstaan. Het is overduidelijk een risico om twee rookies te hebben, ze hebben niemand ervaren naast zich om raad aan te vragen of de data te interpreteren enzovoort. Ze moeten onderling zien uit te zoeken wat er gaande is. Er bestaat dan het risico dat het mis gaat.”

Volgens Steiner kan een rijdersduo met twee rookies echter ook goed functioneren en biedt het ook kansen.

“Positief is echter dat je ze allebei in de richting kan uitsturen die jij wil en dat ze samen met het team groeien.”

“Het is niet omdat het nog nooit gedaan is dat het niet kan werken. Er bestaat uiteraard het risico dat het niet werkt. Op dat vlak wil ik niet naïef zijn.”

Voorlopig is het nog wachten op de bekendmaking van het rijdersduo bij het Haas F1 team in 2021.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België