Haas finisht meteen in de punten: “Dit voelt als een overwinning”

20 maart 2016 — Het Haas F1 team had als doel om tijdens het seizoen punten te behalen en dat is tijdens de eerste race al meteen gelukt.


Hoe competitief zou het Haas F1 team voor de dag komen tijdens haar eerste seizoen in de Formule 1? Tijdens de wintertests kregen we meteen al een voorsmaakje want Haas was toen al redelijk competitief.

Tijdens haar eerste kwalificatie stelde Haas echter teleur. Met een negentiende en twintigste tijd konden ze alleen maar de twee wagens van Manor achter zich houden. Ook bij het team van Haas waren ze teleurgesteld want ze hadden op meer gehoopt. Haas hoopte tijdens de race terrein goed te maken en dat is op zijn minst wat ze gedaan hebben.

Esteban Gutierrez werd dan wel uit de race gereden door Alonso, Romain Grosjean stormde van de negentiende naar de zesde plaats. De Fransman behaalde meteen acht belangrijke punten voor het team. Daarmee geeft Grosjean de criticasters meteen lik op stuk. Grosjean kreeg immers heel wat kritiek te verwerken toen hij zijn overstap van het lotus F1 team, nu Renault, naar het Haas F1 team aankondigde.

“Dit is een overwinning voor de jongens! Ongelooflijk!” schreeuwde Grosjean het over de boordradio uit.

Ook enige tijd na afloop van de race wist de Fransman met zijn vreugde geen blijf.

“Het was een fantastische race en fantastisch weekend,” zei Grosjean tegenover de verzamelde pers. “Het voelt alsof ik op de bovenste trede van het podium sta. Australië is voor mij nog nooit lief geweest. Ik wijzig van team en nu haal ik hier eindelijk een mooi resultaat.”

“Dit is voor al de jongens die de voorbije dagen zo enorm hard gewerkt hebben. Er is achter de schermen enorm hard gewerkt.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België