Haas: “Gebrek aan oefening verzoorzaakte blunders tijdens pitstops”

26 maart 2018 — Het Haas Formule 1 Team plant om extra pitstops te oefenen voor aanvang van de GP van Bahrein. Een slechte voorbereiding zorgde er volgens het Amerikaanse team immers voor dat de pitstops verkeerd liepen, wat hun GP van Australië verknoeide.

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Kevin Magnussen en Romain Grosjean waren goed op weg om in de top zes te finishen in Melbourne, voordat beide pitstops roet in het eten gooiden, waardoor de Deen en Fransman moesten opgeven tijdens de eerste race van het seizoen. Het resulteerde ook in een boete van 10 000 euro voor het team.

Teambaas Gunther Steiner zei achteraf dat een gebrek aan training ervoor zorgde dat de banden niet goed werden gemonteerd. Hij benadrukt dan ook dat het team harder zal werken om hun pitstop-procedures op orde te krijgen voor de volgende race.

“Dit was een erg gespannen weekend voor ons. We hadden enkele problemen op vrijdag en we hadden niet voldoende reserve-onderdelen. We deden dan ook niet al te veel pitstops. Dat zou één van de redenen kunnen zijn”, legt Steiner uit waarom het verkeerd liep op zondag.

“Het waren slechte pitstops. De wielmoer kwam er verkeerd op te zitten. Je werkt in een periode van 2,5 seconden om dit voor elkaar te krijgen en we hadden geen geluk. Het waren dezelfde jongens als vorig jaar die de pistolen bedienden. Ze hadden het nog nooit verkeerd.”

“We moeten harder werken, meer oefenen. Als we in Bahrein aankomen moeten we meteen pitstops oefenen, zodat de jongens opnieuw vertrouwen krijgen.”

Steiner zei ook nog dat het niet helpt dat Haas een relatief nieuw team is. Hij benadrukt wel dat zijn team vertrouwen moet blijven hebben, aangezien de wagen erg snel was in Australië.

“We moeten vertrouwen blijven hebben. Dit was een ongelukkig incident. We moeten ons hoofd niet laten zakken. We weten dat we een goed jaar voor ons hebben. We moeten analyseren wat er gebeurde en ervoor zorgen dat het niet meer zal gebeuren.”

“Het is niet te geloven. Hetzelfde probleem tijdens de twee pitstops, één keer vooraan, één keer achteraan. Een erg teleurstellend einde van het weekend. Maar we hadden de snelheid en de wagen was sterk. Dat zorgt voor een goede sfeer. We gaan naar Bahrein met opgeheven hoofden en we zullen proberen om zo’n fouten als tijdens de pitstops te voorkomen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België