Haas had meer problemen verwacht

27 februari 2016 — De teambaas bij Haas, Gunther Steiner, vertelde tegenover de verzamelde pers dat het team meer problemen had verwacht tijdens de eerste testweek in Barcelona. Daarnaast beseft hij ook dat het team nog veel werk te wachten staat om klaar te zijn voor de eerste race in Australië.


Op donderdag slaagde Esteban Gutierrez erin om een volledige race afstand af te leggen. De Mexicaan reed die dag 89 ronden. Wanneer we dit gaan vergelijken met McLaren vorig jaar, toen het Britse team amper tot rijden kwam met de nieuwe Honda krachtbron, dan zijn de Amerikanen zeker op de goede weg.

Maar ook op donderdag verliep het niet probleemloos bij Haas. In de ochtend bleef Gutierrez in de pits door een probleem met de remmen en later op de dag was er ook nog een elektronisch probleem.

Hoewel Gunther Steiner moet toegeven dat het team aanpassingen zal moeten doen aan de wagen voor de volgende testweek, is hij erg verbaasd over het aantal kilometers dat de auto in de eerste week wist af te leggen.

“Om eerlijk te zijn denk ik dat de lijst met problemen vrij lang is, maar daar wordt reeds aan gewerkt. Alles kan opgelost worden, alleen tijd kan ons nekken (de volgende test is immers al komende dinsdag). Het valt nog af te wachten welke problemen er volgende week opkomen, maar we staan er in ieder geval goed voor.”

Het waren vier goede dagen voor het team, zo bevestigt ook de teambaas. “Ik ben tevreden over de progressie die we als team hebben geboekt over de vier dagen. We hadden niet durven denken dat we dit aantal ronden konden afwerken. Dat we erin slaagden om een volledige race afstand af te werken is ook best ‘cool’ te noemen. Het geeft ons een goed gevoel. Door het probleem met de electronica konden we wel geen snelle ronde meer rijden, wat dan weer jammer is.”

Gunther Steiner kan dan ook het volgende besluiten na de eerste testweek: “In het algemeen zijn we dus vrij tevreden met wat we gedaan hebben. Natuurlijk hadden we liever minder problemen gehad, maar aan de andere kant hadden we er ook meer verwacht. Het team moet de wagen nog goed leren kennen, we zijn immers nog maar vier dagen oud als team. We zijn dingen aan het leren, terwijl we rijden. Grote problemen kenden we niet, maar ook de kleine problemen nemen tijd in beslag om ze op te lossen.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: Haas

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië