logo
 

Haas: “Het F1-seizoen 2021 begint al in 2019”

03 februari 2019 — Volgens teambaas Guenther Steiner neemt Haas een afwachtende houding aan als het aankomt op de toekomstplannen van de Formule 1.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

“Ik kan alleen maar spreken over de volgende twee jaar want daarna loopt ons contract af,” vertelde Steiner tegen ‘Racer Magazine’ toen hem gevraagd werd naar de toekomst van zijn team en de F1.

Momenteel zijn de FIA, de teams en Liberty Media druk aan het onderhandelen over de toekomst van de Formule 1 want op het einde van 2020 loopt de huidige overeenkomst af. Traditioneel heeft het heel wat voeten in de aarde om iedereen op één lijn te krijgen op zowel financieel als sportief vlak.

Voor Haas, het jongste en kleinste team op de grid, kunnen zulke beslissingen grote gevolgen hebben. Tot nu toe doet het Amerikaanse team het niet onaardig, in 2018 eindigden ze vijfde in het kampioenschap voor constructeurs en lieten ze gevestigde waarden zoals McLaren, Sauber en Williams achter zich.

Er zal veel afhangen van wat er in de toekomst te gebeuren staat of Haas de positieve lijn kan doortrekken.

“Met een budgetplafond hebben we meer kans om verder vooruit te gaan dan zonder,” aldus Steiner. “Hoe groter het deel is dat we van de prijzenpot krijgen, hoe beter.”

“Dat is een van de belangrijkste onderdelen van het nieuwe contract voor ons.”

De nauwe samenwerking met Ferrari en Dallara is van levensbelang voor Haas, dat met een beperkt team van engineers en eigen personeel aan de slag is in de F1. Nieuwe regels zouden kunnen betekenen dat er voor Haas mogelijkheden zijn om het gat met de grote teams te verkleinen.

“In de volgend twee jaar zal alles ongeveer hetzelfde blijven,” vertelt Steiner. “We moeten nog leren en dingen verbeteren.”

“We proberen volgend jaar meer taken op ons te nemen maar we moeten voorzichtig zijn dat we niet teveel hooi op ons vork nemen want dan dreigt het al eens mis te lopen.”

Steiner is het er ook over eens dat de regels niet van de ene dag op de andere kunnen veranderen. Hij vindt dat er een soort van overgangsperiode moet komen voor 2021.

“Zoals je wel weet begint het seizoen 2021 niet midden 2020 maar eerder midden 2019, als het niet vroeger is. Als er informatie voorhanden is willen we graag vroeger beginnen.”

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België