logo
 

“Haas is wat de Formule 1 nodig had”

14 april 2016 — Het Haas F1 team maakte een fel gesmaakt en succesvol debuut in de Formule 1. Uiteraard steekt dat ook enigszins de concurrenten de ogen uit, al erkennen ze ook dat Haas misschien net is wat de F1 nodig had.


Een zesde en vijfde plaats tijdens haar twee eerste F1-races, het resulteert meteen ook in 18 punten voor het Haas F1 team. Een ongelooflijk F1-debuut, zo kan je stellen.

Ook de concurrerende teams in het middenveld van de Formule 1 is het succesvolle debuut van Haas niet ontgaan, al relativeren ze die concurrentiestrijd ook. Zo is Haas onder meer een concurrent voor Toro Rosso.

Toro Rosso-piloot Carlos Sainz Jr. heeft alvast veel respect voor wat Haas tot dusver heeft weten te presteren.

“Na de eerste test dachten we reeds dat ze zich zouden bevinden waar ze nu staan. Na de tweede test dachten we dan weer dat ze niet zo’n grote bedreiging zouden vormen,” aldus Sainz. Jr. “Na Australië waren we niet danig onder de indruk. Vooral tijdens de race vond ik ons veel sterker.”

“Vooral op een circuit zoals dat van Bahrein, waar de motorkracht belangrijk is, waren ze indrukwekkend. Ik wens hen daarvoor dan ook te feliciteren,” aldus Sainz. “Ze zijn een nieuw team en dan doen wat zij nu doen, dat is gewoonweg top. Het is ongelooflijk om te zien. Het is opwindend en indrukwekkend maar het is ook wat de F1 nodig heeft.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België