Haas-junior Ferrucci vier races geschorst na aanrijding met teamgenoot

10 juli 2018 — Haas F1-junior Santiago Ferrucci heeft een schorsing van vier races gekregen in de F2 nadat hij tegen zijn teamgenoot reed na de sprint race op zondag.

Een bericht gedeeld door Santino Ferrucci (@santinoferrucci) op

Tijdens de race op zondag was het al hommeles tussen Ferrucci en zijn teamgenoot Maini. De Amerikaan dwong zijn teamgenoot van de baan maar om een onduidelijke reden reed hij na de aankomst opzettelijk tegen Maini aan. De stewards waren niet echt onder de indruk van de actie van de jonge Amerikaan en beslisten dat een schorsing van vier races op zijn plaats was.

Iedereen die dacht dat het daarbij zou bleven heeft het mis, Ferrucci kreeg ook nog een boete van 66 000 euro omdat hij de aanwijzingen van de stewards genegeerd had en omdat hij zijn GSM had gebruikt achter het stuur van zijn bolide.

Blijkbaar werd de jonge Amerikaan opgemerkt terwijl hij van de support paddock naar de pits reed met een GSM in de hand en met maar één handschoen. Op die manier heeft hij zowel “de technische als de veiligheidsvoorschriften geschonden door niet het juiste veiligheidsmateriaal te hebben en het gebruik van draadloze communicaties in de auto.”

Het spreekt dan ook voor zich dat Ferrucci geschrapt werd uit de uitslag van zondag. De teambaas van Haas, Guenther Steiner, liet zondag voor de F1-race al weten dat de fratsen van Ferrucci onderzocht zullen worden.

“Ik ben me bewust van de incidenten,” aldus Steiner. “Ik heb ze op tv gezien tijdens de uitzending van de race.”

“Ik had het niet meteen opgemerkt omdat ik geen audio had maar ik werd erop gewezen dat er wat problemen waren. Ik ga me er deze week mee bezig houden als ik nog wat meer informatie heb. Ik weet dat er iets gebeurd is maar ik heb te weinig informatie om er een mening over te hebben,” besluit Steiner.


Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Haas

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België