Haas: “Ons chassis zal beter zijn dan dat van Ferrari”

07 november 2015 — Geen Haas heeft met zijn Haas F1 team grootse ambities en de Amerikaan zit ook niet verlegen om straffe uitspraken.


Het Haas F1 team verschijnt volgend jaar op de startgrid van de Formule 1. Er komt daardoor een Amerikaans F1-team in de Formule 1 en met Gene Haas ook een man met heel wat ervaring in de autosportwereld.

Gene Haas werkt met zijn F1-team op technisch vlak voor een groot deel samen met Ferrari. Zo worden onder meer de motor en versnellingsbak door Ferrari geleverd. Haas liet echter al meermaals verstaan dat het Haas F1 team niet als een B-team van Ferrari mag aanzien worden.

“Onder meer de motor, transmissie en ophanging zullen van Ferrari komen,” zei Gene Haas tegenover Sky Sports. “Er is echter nog heel wat dat we zelf moeten doen. We gaan ons eigen CFD computersysteem gebruiken en we werken ook voor een groot deel van de analyse van de structuur van de wagen samen met Dallara. We bouwen echter zelf ons chassis. Ik zou dan ook niet weten waarom we niet minstens even goed als de anderen hierin kunnen zijn. We hebben enkele zeer slimme mensen die voor ons werken in Kannapolis.”

“Ik denk dat ons chassis substantieel zal verschillen van dat van Ferrari. We ontwikkelen het immers volledig zelfstandig. We denken zelfs dat ons chassis op bepaalde vlakken beter zal zijn dan dat van Ferrari. We benaderen het immers anders dan Ferrari en we denken dat we een beter ontwerp zullen hebben. Het ontwerp van Ferrari is eerder conventioneel, zij gaan blijven doen wat ze al jarenlang doen. Ik denk dat er op dat vlak grote verschillen kunnen zijn,” besluit Gene Haas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België