Haas positief ondanks losgekomen wiel: “Verbetering van 50%”

21 maart 2019 — Vorig jaar vielen in Melbourne beide Haas-bolides uit met een losgekomen wiel. Dit jaar moest Grosjean weer de strijd staken met een soortgelijk probleem maar teambaas Guenther Steiner ziet het glas alsnog halfvol.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Toen Romain Grosjean de vijftiende ronde de pits in dook was er een probleem met het wiel links voor maar na wat wringen kreeg de mecanicien het kleinood toch vast en kon de Fransman zijn weg vervolgen. Lang duurde het echter niet want veertien ronden later moest hij zijn Haas parkeren omdat het bewuste wiel was losgekomen.

Het was bijna een heruitgave van de GP van Australië van een jaar geleden toen beide rijders van het Amerikaanse team uitvielen met een losgekomen wiel na een pitstop. Teambaas Guenther Steiner had het ook over een déjà vu maar hij zag ook een positieve evolutie.

“Het is echt vervloekt. Vorig jaar hebben we na Melbourne twintig probleemloze races afgewerkt, nu komen we hier en het loopt weer fout. Maar we zien het positief, deze keer hebben we vijftig procent van onze autos aan de finish gebracht. Misschien slagen we er volgend jaar wel in om honderd procent te halen,” aldus Steiner met een kwinkslag.

Volgens de Italiaan lag de oorzaak van het verlies al bij de montage van het wiel tijdens de pitstop.

“De mecanicien had gemerkt dat het niet goed paste en heeft het wiel nog eens los- en vastgeschroefd in tegenstelling tot vorig jaar toen het wiel niet ‘gelocked’ was. Bij de tweede poging is de schroefdraad helaas beschadigd geraakt en dat heeft geleid tot een gebroken wielmoer.”

Zelfs als Grosjean de race had kunnen uitrijden zou hij te veel tijd verloren hebben bij zijn pitstop om nog punten te scoren. Het team heeft zich geëxcuseerd bij de Fransman en ook hij heeft het incident al snel een plaats kunnen geven volgens Steiner. 

“Er is niets bijzonders gebeurd. Hij weet dat hij een goede auto heeft waar hij nog veel punten mee zal halen. We moeten dit achter ons laten en ons concentreren op de uitdagingen die nog moeten komen.”

Steiner wil zich concentreren op de positieve dingen. “We zijn zeer competitief, dat laten ook de zesde en de zevende startplaats zien. In vergelijking met vorig jaar hebben we acht punten meer. Het negatieve is dan weer dat het er nog veel meer hadden kunnen zijn.”

“Ik zal nog niet in tranen uitbreken. We kennen het potentieel van de auto, we moeten het er alleen nog uithalen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België