Haas: “Rivalen willen hun onbekwaamheid rechtvaardigen door ons aan te vallen”

30 maart 2018 — Haas-teambaas Guenther Steiner wil benadrukken dat de samenwerking tussen zijn team en Ferrari helemaal volgens de regels verloopt.

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

De goede prestaties van Haas tijdens de kwalificaties voor de GP van Australië afgelopen weekend hebben al het nodige stof doen opwaaien. Fernando Alonso noemde de VF-18 al een ‘Ferrari-kloon’ en ook zijn baas, Zak Brown, en Force India-COO Szafnauer hebben al laten weten dat ze wat meer uitleg van de FIA willen over de samenwerking tussen Haas en Ferrari.

Guenther Steiner reageert bij de BBC dat die beschuldigingen ongegrond zijn en dat ze gebaseerd zijn op een gebrek van kennis over de VF-18.

“Ze zien spoken,” aldus Steiner. “Ze zeggen dat onze auto lijkt op de Ferrari van vorig jaar. Hadden we dan misschien hun auto, die achter ons rijdt, moeten kopiëren? Of moeten we gaan voor een auto die redelijk snel is? Geef me daar een antwoord op.”

Steiner geeft wel toe dat hun auto dezelfde wielbasis heeft dan de Ferrari SF71H van 2018 maar dat heeft volgens de Italiaan een goede technische reden.

“We hebben dezelfde wielbasis als Ferrari maar dat komt omdat we dezelfde ophanging gebruiken. Waarom zouden we het dan anders doen? Dat is logisch. Dus, onze auto is niet de Ferrari van vorig jaar want we hebben de wielbasis van de Ferrari van dit jaar.”

Volgens Steiner zou niemand van de teams uit de middenmoot zich druk maken moest Haas niet goed presteren.

“Als je je eigen onbekwaamheid moet rechtvaardigen is de aanval de beste verdediging. Als een team met dubbel zoveel budget als wij achter ons rijdt dan moet de eigenaar daarvan de vraag durven stellen: ‘Wat zijn we hier aan het doen?’”

“Het blijft competitie en volgend jaar zijn we misschien laatste. Als je spreekt moet je ook goede argumenten hebben en je niet baseren op veronderstellingen,” besluit Steiner. 

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België