Haas start binnenkort voor het eerst nieuwe bolide

03 februari 2016 — Het nieuwe Formule 1 team Haas F1 ligt op schema om binnenkort haar nieuwe wagen voor het eerst te starten.

image
Het nieuwe Haas F1 team lijkt op schema om de eerste wintertest, startend op 22 februari, op tijd te halen. Bij het Amerikaanse team staat het gepland om de wagen op 15 februari voor het eerst te starten.

De grootste uitdaging voor Haas lijkt nog te komen van Dallara. Zij zorgen voor het chassis. Dallara is nog volop bezig om dat chassis te ontwikkelen om klaar te zijn voor de bekendmaking en het baandebuut van de nieuwe bolide op 22 februari.

Een week voor de eerste wintertest heeft Haas reeds een eerste test gepland: “De eerste start van de wagen is gepland voor de vijftiende”, verklaart teambaas Gunther Steiner tegenover Autosport. “Alles draait nu om mijlpalen die we moeten halen. Een mijlpaal die we reeds overwonnen hebben is bijvoorbeeld de crashtest. Het slagen voor deze test was een goede zaak voor het vertrouwen van het team.”

“De volgende mijlpaal in ons proces is het voor het eerst starten van de wagen. De volgende stap is dan weer om de wagen voor het eerst te testen op de baan voordat we kunnen racen.”

Voor Gunther Steiner is de eerste start van de wagen van groot belang: “De eerste start wordt de volgende stap die bepalend gaat zijn voor de toekomst van Haas. Voor mij betekent het in ieder geval veel: het is opwindend. Het is zo’n moment waar je naar verlangt.”

Voor de rijders Romain Grosjean en Esteban Gutierrez is er ook iets om naar uit te kijken. Zij zullen immers volgende week hun zitje passen. “Nu zijn beide rijders nog volop bezig om zich fysiek voor te bereiden op het nieuwe seizoen”, voegt Steiner daar aan toe. “Ze brengen reeds tijd door in de simulator, maar voor hen start het seizoen volgende week met het passen van de zitjes.”

Verder weet Steiner te bevestigen dat het team op schema is om de deadline op tijd te halen. Sinds dat het team in april 2014 wist dat het mocht deelnemen aan het seizoen 2016 werkt het hard om de wagen klaar te krijgen op 22 februari.

“We staan er goed voor”, gaat Steiner verder. “We zijn nu op het moment gekomen waar alle onderdelen klaar zijn. Het is nu nog zaak om alles in elkaar te steken. We zullen er staan tijdens de eerste test. Daar bestaat geen twijfel over. Op maandagmorgen zal de wagen voor het eerst de pitbox verlaten.”

Wat de samenwerking met Ferrari betreft is Steiner ook vol vertrouwen. “Ferrari deed goed werk met de krachtbron. Ze doen dit immers al een lange tijd. We zijn niet hun eerste klant natuurlijk. Daardoor zijn ze zo waardevol voor ons. Het ontwikkelen van een wagen is een moeilijk proces en zij weten exact wat daarvoor nodig is. De ingenieurs van Ferrari kunnen ons vertellen hoe we een wagen opstarten, net doordat ze zo veel ervaring hebben met een krachtbron. Dus ik verwacht geen enkel probleem bij het starten van de motor. Misschien steekt er zich wel een probleem de kop op met software, maar dat kan snel opgelost worden”, blikt de teambaas van Haas vooruit op 15 februari.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België