Haas-teambaas over B-team heisa: “Kan me niet schelen”

09 april 2019 — Bepaalde concurrenten uit het middenveld zinspelen dat het team van Haas enkel succesvol is omdat de Amerikanen maximaal gebruik maken van de samenwerking met Ferrari. Teambaas Guenther Steiner laat dat echter niet aan zijn hart komen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Het jongste team op de grid doet het niet onaardig en geeft verschillende gevestigde waarden in de F1 het nakijken. De concurrentie volgt de nauwe samenwerking van Haas en Ferrari met argusogen. Vorig jaar werd de bolide van de Amerikaanse renstal wel eens smalend de ‘Witte Ferrari’ genoemd.

Die kritiek laat Guenther Steiner helemaal koud: “Het kan me niet schelen. Bepaalde mensen beweren dat, maar ik weet niet zeker wat ze ermee bedoelen en waarschijnlijk weten ze dat zelf ook niet. Gewoonlijk zijn dat diegene die niet kunnen begrijpen hoe het kan dat wij zo goed werk leveren.”

“Ze zeggen zomaar dat we Ferrari kopiëren maar de regels zijn duidelijk, er is geen twijfel mogelijk over wat mag en wat niet, en wij houden ons aan de regels. Het kan me ook niet schelen dat ze een slechte mening hebben over ons.”

“Moesten we nu achteraan het middenveld bengelen en niet niet vooraan rijden zou niemand geïnteresseerd zijn in hoe we werken. Iedereen zou gelukkig zijn want dat is precies wat iedereen van ons verwacht. Iedereen had gedacht dat dat onze plaats zou zijn toen we in de F1 kwamen.”

“De kritiek wordt erger met de jaren en naarmate je succesvoller wordt. Maar na een tijd wordt je eraan gewoon. Je leert er mee leven en je maakt je er geen zorgen meer over.”

De Italiaan wil zich liever concentreren op de vooruitgang die zijn team gemaakt heeft in haar nog jonge geschiedenis in de Formule 1.

“Niet alleen de auto wordt beter maar ook het team zelf ontwikkeld zich verder. Dat is normaal, bij elk kampioenschap leer je bij. Het enige wat je niet kan kopen is tijd, je moet je tijd nemen om beter te worden en dat is precies wat we doen. Zo lang we beter worden zijn we tevreden,” besluit Steiner.

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België