logo
 

Haas verliest beroep tegen diskwalificatie GP van Italië

02 november 2018 — Het haas F1 team heeft ook het beroep tegen de diskwalificatie van Romain Grosjean tijdens de GP van Italië verloren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Romain Grosjean finishte de GP van Italië op een erg mooie zesde plaats maar de Fransman werd gediskwalificeerd nadat bleek dat zijn F1-bolide op het circuit van Monza was uitgerust met een illegale vloer.

Het Haas F1 team tekende beroep aan tegen de diskwalificatie en het internationale hof van beroep van de FIA behandelde deze week dat beroep. Het beroep van het Amerikaanse team werd echter weerlegd waardoor Grosjean en het Haas F1 team definitief de acht punten van de zesde plaats in Monza kwijt zijn.

Opvallend is dat uitgerekend het Renault F1 team protest aantekende tegen de illegale vloer van Grosjean zijn F1-bolide. Renault was met Haas in een intense strijd verwikkeld voor de vierde plaats bij de constructeurs. Met nog twee races te gaan telt Renault nu dertig punten voorsprong op Haas, waarmee het Franse team definitief die strijd in haar voordeel lijkt beslecht te hebben.

Dit bericht bekijken op Instagram

Statement from Guenther Steiner following the outcome of our appeal against @grosjeanromain’s disqualification from sixth-place in September’s Italian Grand Prix. #HaasF1

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Haas

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië