Haas werkt aan NASCAR-debuut voor Grosjean

10 mei 2016 — De kans is groot dat we binnen afzienbare tijd Romain Grosjean in de NASCAR zien.


Grosjean rijdt momenteel voor het Haas F1 team en Haas is ook actief in de NASCAR. Bij Haas willen ze Grosjean, die erg succesvol was tijdens de eerste races van het Haas F1 team, een debuut in de NASCAR laten maken.

“Het staat zeker en vast op onze wenslijst,” aldus Joe Custer, operationeel directeur van het Haas F1-team, tegenover ‘Motorsport.com’. “We moeten er simpelweg werk van maken, of het nu dit of volgend jaar wordt, daar zijn we nog niet zeker over.”

“Het zou bijzonder interessant zijn om een huidige F1-piloot te laten deelnemen aan de NASCAR. Het zou voor iedereen goed zijn. Het zou echt de interesse doen groeien.”

Romain Grosjean liet al eens verstaan dat het er misschien ooit van zou komen. Toen de Fransman werd voorgesteld bij het Haas F1 team nam hij al eens plaats in een wagen uit de NASCAR. Wel zou Grosjean tegenover Haas laten verstaan hebben dat hij een eventueel debuut in de NASCAR niet op een oval wil maken.

“Hij heeft duidelijk gemaakt dat hij geen debuut wil op een oval, aangezien hij daarop nog nooit gereden heeft. Er komt zoveel bij kijken en er gebeurt enorm veel. We moeten bekijken welke testmogelijkheden er eventueel zijn, zodat we van zijn debuut een succes kunnen maken,” besluit Custer.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België