logo
 

Hakkinen: “Charles Leclerc brengt Sauber naar een ander niveau”

29 juni 2018 — Mika Hakkinen is laaiend enthousiast over de prestaties van Charles Leclerc. Volgens de Fin is het ook duidelijk dat Leclerc weldra de overstap naar Ferrari zal maken.

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc) op

“Leclerc heeft in de lagere raceklassen bewezen dat hij snel is, hij won de GP3 en de Formule 2 in 2016 en 2017,” schreef Mika Hakkinen in zijn column voor ‘Unibet’.

“Wat iedereen in de Formule 1 echter verrast is dat hij over de capaciteiten beschikt om de Sauber op een ander niveau te brengen. Het toont aan dat hij weet hoe hij het maximaal haalbare uit een pakket kan halen.”

“Hij weet ook hoe hij punten kan scoren, hij finishte de voorbije vijf races vier keer in de punten. Dit is wat topteams verwachten van rijders van wereldklasse, consistentie en snelheid combineren.”

Volgens Mika Hakkinen bestaat er trouwens geen twijfel over de toekomst van Charles Leclerc.

“Sauber wordt de komende drie seizoenen ondersteund door Alfa Romeo en jullie weten allemaal dat Alfa Romeo tot hetzelfde bedrijf behoort als Ferrari,” aldus de tweevoudig wereldkampioen. “Sauber gebruikt ook Ferrari-motoren en ze hebben voordien een overeenkomst met Honda afgewezen. De link met Ferrari is overduidelijk.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België