Halo hindert onboardbeelden van F1-bolides: geen snelle oplossing mogelijk

24 maart 2018 — Tijdens de eerste oefensessies voor de GP van Australië is niet alleen gebleken dat Halo enigszins het zicht van de rijders hindert, ook de onboardbeelden worden door Halo gehindert.


Dat Halo de rijders extra bescherming geeft is een goede zaak. Dat er ook nadelen aan zijn verbonden, ook daarover is iedereen het eens. Maar tijdens de eerste oefensessies voor de GP van Australië is gebleken dat ook heel wat onboardbeelden verstoord worden door Halo.

De beelden van helemaal bovenaan de wagen vallen nog redelijk mee, maar vooral de beelden van op de zijkant van de wagen worden gehinderd door Halo. Op sommige onboardbeelden was het circuit amper te zien.

Veel heeft te maken met het beperkt aantal posities waar volgens het reglement een camera bevestigd kan en mag worden. Gezien het feit dat de posities reglementair vastgelegd zijn kunnen de onboardbeelden dan ook niet snel veranderd worden.

Voor 30 juni moeten teams verwittigd worden dat het seizoen daarna de cameraposities gewijzigd worden. Een oplossing dit seizoen is dan ook niet meer mogelijk en ten vroegste volgend seizoen zullen we dan ook andere en hopelijk betere onboardbeelden mogen verwachten.

Ook de fans laten zich op de sociale media kritisch uit over de onboardbeelden met Halo:

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België