Halo in een speciale kleur voor de wk-leider?

04 september 2017 — Er gaan stemmen op om Halo bij de leider in de wk-tussenstand een andere kleur te geven. FIA-president Jean Todt is alvast voorstander van dat idee.


Er is al uitgebreid gediscussieerd over de introductie van Halo in de Formule 1 volgend jaar. Er kwam hevige kritiek op maar langzaam aan lijkt die kritiek te gaan liggen. Onlangs werd de Formule 2-bolide voor 2018 voorgesteld, inclusief Halo en ook wat de Formule E betreft zijn er plannen om Halo in 2018 te gebruiken. Telkens viel er nog amper kritiek te noteren op Halo.

“Het is noodzakelijk dat mensen met verantwoordelijkheidszin de sport leiden,” vertelde Todt tegenover ’ Auto Motor und Sport’. “Toen ik aankondigde dat we Halo in 2018 in de Formule E zouden gaan gebruiken kwam er geen kritiek.”

“Ook met de introductie van Halo op de Formule 2-bolides voor volgend jaar hoorde ik geen kritiek. Het toont aan dat de mensen het gewoon worden.”

Wel heeft Todt nog een leuk idee voor Halo. Mogelijk krijgt het beschermingssysteem van de wk-leider een speciale kleur, zodat het voor de fans meteen duidelijk is wie de leider in de tussenstand is. Je kan het wat vergelijken met de gele trui in de ‘Tour de France’.

“Ik heb een idee gehoord waarvan ik hou, dat we de wk-leider Halo met een speciale kleur zouden moeten geven,” aldus Todt. “Ik heb echter ook al gehoord dat sommige teams plaats op de Halo reeds verkocht hebben aan sponsors.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België