logo
 

‘Halo-systeem’ ondergaat deze week de laatste tests

27 juni 2016 — Het 'Halo-systeem' dat het hoofd van de rijders moet beschermen wordt deze week voor een laatste keer getest.


Tijdens de wintertest in Barcelona werd het ‘Halo-systeem’ voor de allereerste keer uitgetest op een echte F1-bolide. Kimi Raikkonen, en nadien ook Sebastian Vettel, kreeg de eer om als allereerste met Halo op een F1-bolide te rijden.

Ondertussen werd er hard gewerkt om het ‘Halo-systeem’ te verbeteren en deze week zal er een laatste test met het systeem gebeuren. Nadien zal er overleg volgen met de F1-teams.

“Er moet nog steeds heel wat werk gebeuren,” zei Laurent Mekies, General Manager Research bij de FIA, tegenover ESPN. “Er is nog heel wat testwerk bezig. Er vinden ook nog heel wat samenkomsten met de teams plaats omdat het een invloed heeft op het ontwerp van de wagens. Er zijn deadlines die we niet vooruit kunnen blijven schuiven. De ontwikkelingen gebeuren dan ook tegen een hoog tempo.”

Midden juli moet er volgens Mekies echter duidelijkheid zijn.

“Later dan 15 juli zal het niet worden. Deze week vinden de laatste testen plaats en we zullen begin juli samenkomen met de teams om de resultaten te bespreken. Vervolgens zullen er gevolgen zijn voor het ontwerp van de wagen. Op een bepaald punt leggen de teams hun ontwerp definitief vast en met dat tijdstip willen we niet in conflict komen.”

Mekies liet tot slot nog weten dat het ontwerp van ‘Halo’ enigszins is gewijzigd sinds er tijdens de F1-test in Barcelona voor de eerste keer mee werd gereden. Het algemene ontwerp wijkt echter niet al te veel af van het concept dat toen getoond werd.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: FIA

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië