“Halve F1-paddock droomt van Kvyat zijn job bij Ferrari”

19 januari 2018 — Daniil Kvyat verloor eind 2017 zijn racezitje bij Toro Rosso. Geen F1-races voor de Rus dit jaar. Kvyat werd door Ferrari echter wel bevestigd als ontwikkelingsrijder, een job waarop er naar verluidt veel in de F1-paddock jaloers zijn.


Het kan snel verkeren in de Formule 1. Daniil Kvyat was een beloftevol toptalent dat zat te rijpen bij Toro Rosso en hij mocht vervolgens zijn droomtransfer waarmaken door over te stappen naar grote broer Red Bull Racing.

De Rus beging vervolgens echter enkele fouten en verloor zijn racezitje bij Red Bull aan Max Verstappen. Kvyat kwam dat nooit echt meer te boven en kwam in een negatieve spiraal terecht.

Na zijn terugkeer naar Toro Rosso werd hij ook daar vervangen en kon hij voor dit jaar geen racezitje bemachtigen. Maar kijk, plots was daar het bericht van de Scuderia dat Kvyat ontwikkelingsrijder bij Ferrari werd.

Volgens heel wat insiders betekent dat het begin van het definitieve einde van Kvyat zijn carrière als racepiloot in de Formule 1. Volgens landgenoot Sergey Zlobin moeten we dat echter anders zien.


“Kvyat heeft eigenliik een goede en goed betaalde job gekregen,” aldus de 47-jarige Zlobin die ooit de eerste Rus was die met een F1-bolide mocht testen.

“Ja, we zullen hem minder op tv zien maar hij wordt lid van een eliteteam en indien één van de vaste rijders problemen heeft dan zal hij mogen invallen.”

“Ik denk dat de helft van de paddock van zo’n job droomt,” besloot Zlobin.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België