“Halve seconde per ronde sneller in Maleisië”

23 maart 2014 — Ron Dennis is overtuigd van de goede vorm waarin McLaren het nieuwe F1-seizoen heeft aangevat. image

Kevin Magnussen beleefde een droomdebuut voor McLaren, met een derde plaats tijdens de eerste race van het seizoen in Melbourne. Jenson Button volgde op een vierde plaats. Door de diskwalificatie van Daniel Ricciardo schoven beide McLaren-rijders door naar plaats twee en drie, al is dat resultaat nog niet definitief.

Toch lijkt het er sterk op dat McLaren het slechte seizoen van 2013 heeft doorgeslikt, en klaar is om opnieuw een winnend team te worden, al wil Ron Dennis het vel van de beer niet verkopen vooraleer hij geschoten is.

“Door de grote verplaatsingen worden we wat beperkt in snelheid bij de ontwikkeling van de wagen. We doen echter al wat we kunnen, en zijn er van overtuigd dat we tijdens de Grote Prijs van Maleisië nog een halve seconde per ronde sneller kunnen gaan. Dat alleen zal wel niet genoeg zijn, maar daarmee zullen we de druk op onze concurrenten wel hoog houden.”

De Brit nam tijdens het tussenseizoen het roer over bij McLaren van Martin Whitmarsh. Dennis voerde sinds zijn terugkeer grondige hervormingen uit bij het F1-team, en daarvan werden meteen de vruchten geplukt in Australië.

“We willen zo snel mogelijk opnieuw een winnend team worden, want als je niet wint, wil dit zeggen dat je je doelstelling nog niet hebt bereikt. We moeten ons nu vooral afvragen hoe we zo snel mogelijk de kloof met Mercedes kunnen dichten. Op dit moment ben ik zeer tevreden met de veranderingen die we de afgelopen maanden hebben doorgevoerd, en ik vermoed dat het resultaat daarvan positief is. We zullen nu wel zien waar we binnen een tweetal maanden staan.” aldus Dennis.


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van MaleisiëJenson ButtonKevin MagnussenMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België