logo
 

Hamilton: “100 procent zeker dat Mick Schumacher de F1 haalt”

19 oktober 2018 — Lewis Hamilton zegt er honderd procent zeker van te zijn dat Mick Schumacher, de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, de Formule 1 haalt.


Vorige week wist Mick Schumacher zich tot Europees kampioen in de F3 te kronen, zijn eerste echte succes in de autosport nadat hij al eens tweede werd in het Italiaans en Duitse F4-kampioenschap.

Viervoudig F1-wereldkampioen Lewis Hamilton heeft er alle vertrouwen in dat de schaduw van zijn vader geen te zware last zal zijn in Mick Schumacher zijn carrière.

“Ik denk niet dat het een echte last zal zijn,” aldus Hamilton. “Ik ben er honderd procent zeker van dat we terug een Schumacher zullen hebben in de F1, deels door zijn naam maar ook omdat hij goede prestaties laat zien.”

De nog jonge autosport-carrière van Mick Schumacher begon na het ski ongeval van zijn vader in 2013. De toen veertienjarige Mick was bij zijn vader bij het ongeval, het jaar nadien werd hij vice wereld- en Europees kampioen in de karting en in 2015 stapte hij over naar de eenzitters.

Zijn eerste jaar in de F3 was matig met een twaalfde plaats in het kampioenschap en een podium maar net als in de F4 boekte hij enorm veel vooruitgang in zijn tweede jaar.

“Het is duidelijk dat hij net zoals zijn vader veel talent heeft, net als Keke (Rosberg) en Nico en zoals Fernando Alonso kinderen heeft. Ik denk ook dat er ooit terug een Alonso in de F1 komt,” besluit Hamilton.

Schumacher werd kampioen met een Mercedes-motor achterin zijn F3-bolide. Vader Michael heeft ook altijd een speciale band gehad met het legendarische merk met de ster, maar normaal gesproken zien we Mick volgend jaar in de F2, er is voorlopig geen F1-programma voorzien.

Dat andere team waar Schumacher Sr zichzelf onsterfelijk maakte, Ferrari, heeft ook al laten weten dat ze zeker zouden overwegen om met Mick samen te werken als ze daartoe de kans zouden krijgen.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België