logo
 

Hamilton: “2016 was bij momenten erg oncomfortabel”

24 december 2016 — Lewis Hamilton zegt dat er in 2016 een aantal "vreemde" en "oncomfortabele" situaties waren bij Mercedes.


Lewis Hamilton won in 2016 tien races, waarvan de laatste vier, maar de wereldtitel ging toch naar zijn teamgenoot Nico Rosberg. Het verschil was maar vijf punten.

Op het circuit waren er een aantal momenten tussen beide Mercedes-rijders, zoals de botsingen in Spanje en Oostenrijk. In Abu Dhabi probeerde Hamilton dan weer om Rosberg op te houden om zo de achtervolgers een kans te geven de Duitser voorbij te gaan.

Lewis Hamilton kende ook wat problemen aan zijn krachtbron in China, Rusland en Maleisië. De laatste kostte de Brit de overwinning en waarschijnlijk ook de wereldtitel. Na de GP van Maleisië was Rosberg immers de betere.

Aan het begin van het seizoen besloten ze bij Mercedes om enkele mensen van ‘team Hamilton’ te wisselen met ‘team Rosberg’ en omgekeerd.

Hamilton had het volgende te melden tegenover Autosport over zijn seizoen: “Er waren momenten die vreemd aanvoelden. Er waren ook een aantal oncomfortabele situaties. Maar dat moet ik aanvaarden. Als je een lange periode vooraan rijdt, hoort dat erbij. Het is een moeilijke situatie voor een team als de twee rijders strijden om het kampioenschap. Je wordt alleen maar sterker van zo’n situaties. Je leert veel over andere karakters, maar ook over jezelf.”

Ondanks dat hij zijn vierde wereldtitel misliep, blijft Hamilton positief over zijn seizoen. “Ik heb meer overwinningen en poleposities, wat erg goed is. Ik ben gegroeid als rijder en heb een betere band met mijn jongens binnen het team. Dat geeft me sterkte voor volgend seizoen. Ik heb heel wat over mezelf geleerd. Ik begreep mijn zwaktes, waar ik aan kan werken voor volgend jaar.”

Wanneer Hamilton vooruitblikt naar volgend jaar, geeft hij toe dat het nieuwe reglement een grote uitdaging is. Hij gelooft echter dat Mercedes de middelen heeft om de uitdaging tot een goed einde te brengen.

“Leren omgaan met het nieuwe reglement zal veel van het team vragen, maar ik heb er zin in. We werken nu beter samen, dus we staan er beter voor dan andere jaren. Ik kijk ernaar uit.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België