logo
 

Hamilton: “2019-Mercedes is onze beste F1-bolide ooit”

15 mei 2019 — Zelfs na drie overwinningen en twee tweede plaatsen na vijf races, geeft Lewis Hamilton publiekelijk toe dat de Mercedes W10 niet echt bij zijn rijstijl past. Desondanks is de Brit ervan overtuigd dat de huidige wagen de beste is die het team ooit maakte.


Nadat Lewis Hamilton met maar liefst zes tienden werd verslagen door Valtteri Bottas tijdens de kwalificatie, sloeg de vijfvoudig wereldkampioen hard terug door comfortabel de GP van Spanje te winnen voor zijn teamgenoot. Na de race was de Brit openlijk over hoe de relatie met zijn bolide evolueert.

“Het waren zeker enkele moeilijke races aan het begin van het seizoen”, zei Hamilton. “Natuurlijk is het een fantastische wagen, maar soms kan ik het niet goed vinden met de wagen. Ik ben dan ook blij dat ik tijdens de race in Barcelona wel op één lijn zat met mijn wagen.”

“Het staat vast dat dit een fantastische wagen is, de beste die we tot dusver hebben gebouwd. Het is alleen dat mijn rijstijl soms niet overeenkomt met het operationele bereik, waardoor de wagen niet altijd doet wat ik ervan verwacht.”

Dit is dan ook een duidelijke boodschap naar de concurrentie toe, aangezien Hamilton beweert het moeilijk te hebben met de wagen sinds Australië, maar toen wel op pole stond. “Mijn kwalificatie in Australië was oké, ik was een tiende los van de concurrentie. Maar wanneer ik alles goed voor elkaar krijg, dan zou het verschil anders moeten zijn.”

Ondanks dat hij in Spanje werd verslagen, heeft Bottas wel de leiding in de strijd tijdens de kwalificatie. De Fin heeft al drie poles achter zijn naam, met daartegenover één voor Hamilton, wat een vreemde situatie is voor de recordhouder. Hamilton geeft dan ook toe dat hij er een prioriteit van maakt om te onderzoeken waarom zijn teamgenoot zo snel is over één ronde.

“Valtteri is blij met de wagen”, klonk Hamilton. “Ik weet nog niet of het aan zijn rijstijl ligt, want dat ben ik nog aan het onderzoeken, maar er zijn in ieder geval overeenkomsten tussen het gedrag van de wagen en de rijstijl van Valtteri. Dit is iets dat ik deze week in de fabriek ga onderzoeken. Ik ga met verschillende mensen praten om zoveel mogelijk informatie te verzamelen zodat ik het echt kan begrijpen en dan toepassen voor de volgende race.”

“De vrijdagen en zaterdagen verliepen nooit echt goed voor mij. Op dat vlak kan ik dan ook nog veel verbeteren. Maar mijn races zijn wel steeds erg sterk. Op zondag presteer ik goed en dat maakt me tevreden.”

Door zijn overwinning in Spanje is Hamilton opnieuw leider in het kampioenschap met een verschil van zeven punten tegenover Bottas. Het gat naar de eerste niet-Mercedes-rijder, Max Verstappen, is al 46 punten. Een logische keuze van Hamilton om dan ook meer tijd te spenderen aan zijn teamgenoot, zo lijkt het…

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België