logo
 

Hamilton aangenaam verrast

24 augustus 2013 — Na wat mindere resultaten tijdens de oefensessies, kwam de pole voor Hamilton toch als een verrassing, ook voor de Brit zelf. image

Deze polepositie betekent de vierde op een rij voor Hamilton, en de negende opeenvolgende pole voor Mercedes. Deze komt voor Hamilton als een verrassing van formaat, gezien de problemen met de balans die Mercedes al gedurende het hele weekend te verduren kreeg. De wisselende omstandigheden zijn echter een kolfje naar de hand van de Brit.

“Ik was echt verbaasd toen ik over de finish kwam. Toen ik mijn ronde begon stond ik pas zevende of achtste en dacht bij mezelf ‘oh my god’. Toen regende het nog meer, en ik ging te breed in de eerste bocht. De display op mijn dashboard toonde dat ik drie seconden achterstand had, maar dat werden er vijf, en zes. Ik begreep het niet, maar ik bleef pushen, en toen zag ik dat ik steeds dichter bij Sebastian kwam. Wat een geluk!”

De Red Bulls zijn volgens Hamilton nog steeds de beste wagens van dit seizoen, maar de Brit hoopt toch een degelijk gevecht te kunnen leveren tijdens de race.

“Ze hebben dit weekend echt al getoond dat ze over een ongelofelijke snelheid beschikken. Ik hoop dat we toch, onder welke omstandigheden dan ook, het gevecht met hen kunnen aangaan. Over het algemeen ligt Red Bull nog iets voor ons wat prestaties betreft, en daarom geeft een resultaat als vandaag nog net dat ietsje meer voldoening. Ik denk zelfs dat we meer uit de wagen hebben gehaald dan er in zat.” aldus Hamilton.

De wereldkampioen van 2008 was net geen twee tienden sneller dan Sebastian Vettel. Zijn teamgenoot Nico Rosberg start morgen vanop de vierde plaats.

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BelgiëLewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië