logo
 

Hamilton: “Aanrijding met Button was bijna fataal”

20 juli 2014 — Uiteraard was Lewis Hamilton na afloop van de GP van Duitsland erg tevreden met zijn derde plaats, al had er misschien zelfs nog iets meer ingezeten. Voor hetzelfde geld had Hamilton echter de finish niet gehaald, ook dat beseft de Brit.

image
Hamilton moest de race van op de twintigste plaats starten en stond voor de grote uitdaging om zo veel mogelijk plaatsen goed te maken, dit om de schade ten opzichte van teamgenoot Nico Rosberg zo veel mogelijk te beperken.

De Brit slaagde daarin met glans want een derde plaats is echt wel een uitstekende prestatie wanneer je van op de twintigste plaats moest vertrekken. Het leverde Hamilton 15 kostbare punten op, al konden het er ook 18 geweest zijn, of zelfs 0 ...

Hamilton moest zich immers een weg banen door het rijdersveld en dat ging niet altijd even vlot. Vooral tijdens zijn inhaalpoging op Jenson Button liep het mis. Hamilton dacht dat Button voor hem aan de kant ging, maar niets was minder waar, Jenson Button verdedigde zijn positie, waardoor er contact kwam tussen beide wagens.

Hamilton zijn endplate van de voorvleugel raakte beschadigd, maar ook zijn ophanging had blijkbaar enige schade opgelopen. Indien het contact iets harder was geweest dan had de Brit waarschijnlijk moeten opgeven. Nu resulteerde het contact in een iets minder goede balans en bijkomende bandenslijtage. Door die bandenslijtage moest Mercedes de strategie van Hamilton omschakelen van een tweestopper naar een driestopper, maar dat deed het met succes.

“Ik weet niet of het contact mij de tweede plaats heeft gekost. Ik verloor wat downforce erdoor, maar wat kan je zeggen wanneer je van de twintigste naar de derde plaats rijdt en op het podium finisht. Het geeft een fantastisch gevoel, zeker na zo’n slecht begin,” aldus Hamilton. “De bandendegradatie kwam er omwille van de verminderde downforce. Het probleem situeerde zicht links vooraan, waar ook de beschadiging was.  Het was dan ook enorm moeilijk om op de bandenslijtage te letten met zoveel onderstuur. Ik ben vooral dankbaar dat ik de finish heb weten te bereiken en op het podium ben geëindigd .”

Hamilton geeft ook toe dat de aanrijding met Jenson Button zijn fout is.

“Het was pech met Jenson. Hij was de voorbije races fantastisch en hij maakte het me ook niet moeilijk wanneer ik hem moest inhalen, hij gaf me bij wijze van spreken de nodige ruimte. ik ging langs de binnenkant maar ik dacht niet dat ik het zou halen. Vervolgens leek het alsof hij breed ging gaan en ik trachtte de bocht te nemen. Hij sneed vervolgens echter terug de bocht aan en we reden tegen elkaar. Ik hoop gewoon dat ik zijn race niet al te veel negatief beïnvloed heb,” besluit Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België