Hamilton: “Aanrijding verandert niets aan verstandhouding met Rosberg”

17 mei 2016 — Volgens Lewis Hamilton zal de crash met Rosberg niets veranderen aan de onderlinge relatie en verstandhouding met zijn Duitse teamgenoot.


De aanrijding tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg tijdens de eerste ronde van de GP van Spanje deed onmiddellijk terugdenken aan het incident tijdens de GP van België in 2014. Hamilton en Rosberg veranderden toen in water en vuur en van de vriendschap bleef op dat moment even weinig over.

Volgens Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes, valt deze aanrijding er niet mee te vergelijken en is de situatie nu volledig anders. Ook Lewis Hamilton zelf denkt niet dat deze aanrijding zijn relatie met Rosberg zal beïnvloeden.

“Het verandert eerlijk gezegd niets,” aldus de Brit. “We zullen gewoon blijven racen, al zullen we uiteraard proberen om een herhaling hiervan te vermijden. We gaan racen, in Monaco zal het compleet anders zijn want daar krijg je zo’n situatie nooit.”

Wanneer Hamilton vervolgens wordt gevraagd of Rosberg dit seizoen agressiever is antwoordt Hamilton het volgende: “Niet specifiek, nee. Hij rijdt gewoonweg enorm goed.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België