logo
 

Hamilton: “Afscheid Rosberg kwam niet als een verrassing”

03 december 2016 — Lewis Hamilton liet weten dat het afscheid van Nico Rosberg niet als een verrassing kwam. Rosberg besloot gisteren, vijf dagen na het behalen van zijn wereldtitel, te stoppen met F1 en zich te focussen op zijn familie.


Hamilton en Rosberg waren van jongs af aan elkaars concurrenten. Het was echter al 18 jaar geleden dat Rosberg de Brit versloeg.

“We zullen hem natuurlijk missen in de sport en ik wens hem het beste toe. Ik ben waarschijnlijk de enige voor wie het nieuws geen verrassing is, omdat ik hem lang ken, maar dit is autosport. Hij heeft zijn familie en die komt nu op de eerste plaats. Bovendien wil hij meer kinderen en F1 neemt nu eenmaal te veel tijd daarvoor in beslag,” klinkt het bij Hamilton.

“Zal ik de rivaliteit missen? Ja, natuurlijk! We hebben altijd gesprekken gehad over kampioen zijn, maar ook over het, misschien samen, in een topteam rijden. Het zal vreemd zijn om hem volgend jaar niet in het team te hebben.”

Hamilton gaf echter toe dat hij graag volgend seizoen had teruggevochten.

“Ik zou niet zeggen dat ik het zeer vervelend vindt, maar ik zou graag volgend jaar nog een kans hebben gehad om terug te vechten. Dit is nu eenmaal zijn beslissing, stoppen op het hoogste punt. We moeten die beslissing accepteren. Ik heb daar een andere kijk op,” zegt de Brit.

“Ik geloof altijd in mijn kunnen. Ik hou er nog steeds van om te racen en om uitgedaagd te worden door anderen. Ik heb de laatste vier GP’s gewonnen, dus het is nog altijd een positief jaar voor mij.”

Hoewel hij zegt dat hij nog steeds van het racen houdt, geeft hij toch al hints naar zijn vertrek uit de sport. Misschien is ook Hamilton zijn afscheid niet al te ver meer verwijderd.

“Ik ben zeer dankbaar voor Mercedes en alles wat ze tot nu toe voor me betekend hebben. Ik ben trots om deel uit te maken van hun team en bedrijf. Ik kijk er naar uit om verder te gaan, maar wie weet begint mijn afscheid er ook al aan te komen,” sluit hij af.

Geschreven door Anouck Jaspers


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België