Hamilton: “Alleen ikzelf kan me van de titel houden”

12 september 2015 — Volgens Lewis Hamilton kan niemand anders hem dit seizoen van de wereldtitel houden.


Na de GP van Italië en de opgave van teamgenoot Nico Rosberg heeft Hamilton met nog zeven races te gaan een voorsprong van 53 punten op de Duitser in de wk-tussenstand. Volgens sommigen is de titelstrijd beslecht, volgens anderen nog helemaal niet.

Hamilton mag twee races uitvallen en dan nog staat hij sowieso aan de leiding in de wk-tussenstand. Hamilton is dan ook van mening dat niets of niemand hem van de titel kan houden, tenzij hijzelf.

“Ik laat niemand me in de weg staan,” zegt Hamilton tegenover de officiële F1-website wanneer hem gevraagd wordt wie hem nog van een derde wereldtitel kan houden. “De enige persoon die dat kan ben ikzelf, en dat laat ik niet toestaan!”

Hamilton kreeg de voorbije weken erg veel kritiek omwille van wat hij allemaal deed naast de baan. De Brit bijt echter van zich af.

“Wie heeft ooit gezegd dat je maar één ding in je leven moet doen? Dat je je in een kooi bevindt en dat die kooi voor jou het enige is in je leven. De mensen hebben de neiging om anderen in die positie te plaatsen. Je bent een F1-piloot en dat is het enige dat je kan en mag doen.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België